Bonaire Sea View Apartment

Inleiding.
Bonaire is een klein eiland in het zuiden van de Caribische zee. Het eiland is vooral bekend om zijn voortrekkersrol bij het beschermen van het zeemilieu, om zijn prachtige duik- en snorkelplekken en om zijn windsurf en kitesurf mogelijkheden. Bonaire heeft een kustrif om het hele eiland. De ondiepe terrassen van dit rif zijn een waar paradijs voor zowel snorkelaars als voor duikers. Bonaire is al jarenlang topscorer in het lezersonderzoek van Scuba Diving Magazine, een Amerikaans duikblad.

Al tientallen jaren duiden hun lezers Bonaire aan als de #1 bestemming voor duiken in de regio. Het eiland verzamelt elk jaar meer onderscheidingen, zoals beste bestemming overall en #1 voor marine- en macro leven.

"Onze huwelijksreis kan niet meer stuk! Dankzij je mooie appartement met uitzicht op Kl. Bon en Kralendijk. We hebben enorm genoten van de natuur boven en onder water. Mede dankzij jou hebben we een leuk snorkeltochtje en een heel aantal vissen een naam kunnen geven! Ga dit vaker doen met gasten!
We zullen BON zeker aanraden bij onze familie/kennissen."

Arjan en Marieke

Bonaire Climate
Klimaat.
Bonaire heeft een tropisch woestijnklimaat. Dat betekent veel zon, een oostelijke passaatwind die bijna altijd aanhoudt en een luchttemperatuur die varieert van 26ºC tot 31ºC.
Munteenheid.
De lokale munt is de Amerikaanse dollar. Voor het opnemen van contant geld zijn er overal geldautomaten, te beginnen op het vliegveld.
Crossing Donkeys
Verkeer.
De beste manier om ergens te komen is om een auto te huren. Wij kunnen dat voor u regelen. Het is makkelijk rijden op Bonaire, geen stoplichten, een maximum snelheid van 40 kilometer per uur in de bewoonde gebieden en 60 kilometer per uur daarbuiten. Let op: ezels en geiten hebben altijd voorrang!! En fietsers, ach, die hebben het warm. Geef die ook de ruimte.
Slagbaii National Park
Natuur.
Bonaire is natuurlijk vooral bekend door het onderwaterleven, maar is ook heel trots op een aantal nationale parken. Het Nationaal Park Washington Slagbaai beslaat 1/3 van het eiland. Het mangrovegebied in het oosten is een bijzonder belangrijk ecosysteem voor Bonaire en het onbewoonde Klein Bonaire is ook een nationaal park. Minstens 180 vogelsoorten kunnen op Bonaire worden gespot. En dan zijn er ook nog de maagdelijke grotten met spectaculaire stalagmieten en stalactieten, een tehuis voor verschillende soorten vleermuizen. Het kleine eiland heeft zelfs 5 RAMSAR gebieden
Flying with Wietze Koopman
Gekleurde Feiten over Bonaire
In 2003 verhuisde ik naar Bonaire, na een carrièreswitch van belastinginspecteur naar Dive Master. Het was de beste carrièrestap die ik ooit heb gemaakt. Niet voor het geld hoor, maar mijn welzijn ging er zienderogen op vooruit. Toen ik de eerste keer op Bonaire aankwam voelde het als thuiskomen. Nadat ik een paar jaar op Bonaire had gewoond, voelde het nog steeds hetzelfde en ik besloot om daar te blijven. Ik ontwierp een huis, liet het bouwen en in 2008 ben ik er gaan wonen.
Voor iedereen die hier komt is Bonaire bijzonder. De Gekleurde Feiten beschrijven waarom ik Bonaire zo bijzonder vind. » De Gekleurde Feiten


"Morgen vroeg vertrekken wij voor nog twee dagen naar Curaçao.
Michel en ik hebben het fijn gehad op Bonaire en zeker op zo’n mooie locatie!
Met name als ’s-Morgens de ‘fluiters en kruipers’ tot leven kwamen in jouw tuin.
De vliegtocht was voor ons een hele belevenis, echt geweldig.
"

Michel en Ineke

Nederlands English
Appartement
Reservering
Prijzen
Over Bonaire
Foto's
Aktiviteiten
Gastenboek
Contact
Links
Home

Facebook WordPress LinkedIn
Bonaire Sea View Apartments
Kaya Jasinto # 2
Bonaire, Caribisch Nederland
  Mobiel: +599 786 2437
E-mail: wietze@bonaireseaviewapartments.com