Bonaire Sea View Apartment
Acticities
5 dagen Bonaire!
Voor Nederlandse begrippen: vergelijk gelijk het qua afstand met Texel.
Een zoon die, na 3 mnd stage in Lac Bay, zijn  ouders het eiland heeft laten verkennen, dat moet te maken hebben met passie!
En dat wij dit fantastisch plekje hebben “gegoogled” en onderdak hebben gevonden is voor “de lucky ones”. De ontvangst bij aankomst is door ons, Taco Bart en Tonny, als zeer efficiënt, hartelijk en warm ervaren. Het afscheid op vrijdag, een borreltje op het dakterras met een bijna heldere sterrenhemel, geeft de warmte weer die jullie samen uitstralen. Hartelijk dank voor de warme gastvrijheid.


Taco, Bert en Tonny


Snorkel with the naturalist

Duiken of snorkelen met een naturalist.
Voor duikers en snorkelaars is het niet makkelijk om weten wat ze zien. In het begin is het gewoon - wow! Maar dan kijk je beter en zie je verschillen tussen de soorten. Niet alleen de verschillende maten, vormen en kleuren, maar ook verschillen in gedrag. Wanneer je dat begint op te merken is het tijd om contact op te nemen met een naturalist om te vragen waar het allemaal om gaat.
Meer informatie...

Duiken en snorkelen
De maagdelijke koraalriffen van Bonaire met hun diversiteit aan mariene leven zijn uniek in het Caribische gebied. Van de top tien lokaties voor diversiteit in visbestanden in het westelijk tropisch Atlantisch gebied bevinden zich er zeven op Bonaire. Om het hele eiland ligt een kustrif. De ondiepe terrassen zijn een waar paradijs voor zowel snorkelaars als voor duikers. Het rifsysteem is een beschermd nationaal park. Aan de luwe kant van het eiland zijn er vele plekken waar het makkelijk is om gewoon het water in te lopen en te duiken of te snorkelen! Dat is een van de redenen dat Bonaire is gekozen tot beste kustduik bestemming van de wereld.
Flying
Vliegen
Gebrevetteerde piloten kunnen een Cessna 172 huren bij de BonAeroClub. Iedereen kan Bonaire van boven bekijken met een spectaculaire rondvlucht. De kleuren van de zoutpannen, de mangroves, de “bergen” in het noorden. En voor degenen die altijd al eens zelf wilden vliegen: u kunt zelfs de mogelijkheid krijgen om zelf de stuurknuppel vast te houden met een van de FAA instructeurs van het eiland naast u.

Vogelspotten
Door de unieke geografische positie van Bonaire vlak bij de kust van Venezuela komen vele trekvogels op het eiland op weg van Noord- naar Zuid Amerika en omgekeerd. Vogelaars kunnen ook verschillende soorten observeren die alleen in dit deel van het Caribische gebied voorkomen. Volgens officiële gegevens zijn er meer dan 200 vogelsoorten geïdentificeerd op Bonaire. Ga mee met een van de natuurtochten met de lokale expert.

Kajakken
Een van de populaire watersporten op Bonaire is kajakken. De stabiele si ton top is makkelijk in het gebruik, u heeft slechts een basis instructie nodig en u peddelt weg. Begeleide mangrove toers zijn een aangename rustige manier om van het kajakken te genieten op Bonaire. Maar u kunt ook een kajak huren en naar Klein Bonaire peddelen om daar te gaan snorkelen.

Grottentochten
Er zijn we 200 grotten op Bonaire. Deze grotten zijn maagdelijke oeroude wonderen met prachtige stalagmieten en stalactieten en sommige hebben ondergrondse meren en tunnels. U kunt zelfs in deze kristalheldere ondergrondse meren snorkelen. Er zitten geen relingen of geplaveide paden of lampen in de grotten. Het is een kleine uitdaging om ze te ontdekken: het enige licht is dat wat u meeneemt, vleermuizen vliegen om uw hoofd en u moet hier en daar wat klimmen. Maar er gaat een gids mee om u te helpen. Neem wel stevige schoenen mee, en geen slippers. Het is fun!
Caribbean Speleological Society Tours

Mountain biking

Mountain biken
Een perfecte manier om Bonaire te zien is op een mountain bike of toerfiets. Zie kilometers ongerepte schoonheid, planten, vogels, adembenemende uitzichtpunten die over de Caribische zee uitkijken. Er is 300 kilometer onverharde weg te ontdekken en nog meer kilometers verharde weg. Voor degenen die alleen op ontdekking willen gaan zijn er kaarten beschikbaar. Een perfecte manier om de dag door te brengen. Er zijn verschillende locaties waar u mountain bikes kunt huren om zelf op pad te gaan. Maar u kunt er ook voor kiezen om een begeleide trip te doen.

Windsurfing Bonaire
Windsurfen
U kunt zich geen betere plek wensen om te gaan windsurfen dan Lac Baai aan de oostkust van Bonaire. De altijd waaiende passaatwinden in combinatie met een beschutte ondiepe baai zijn perfect voor zowel experts als voor beginners. Dat is de reden waarom er zoveel Bonaireanen in de wereldtop van het free style windsurfen zitten. Op Sorobon gebeurt het. U kunt lekker chillen op het strand en de pro’s zien oefenen, of u kunt het zelf proberen!
The Frans Paradise
www.bonairewindsurfplace.com
www.jibecity.com
Kite boarding

Kite boarden
Dezelfde passaatwinden die de windsurfers bedienen worden benut door de kite surfers bij Atlantis, aan de zuidwest kant van het eiland. Wind, warm water en een makkelijke atmosfeer trekt boarders van elk niveau naar Bonaire.
www.kiteboardingbonaire.com

hiking
Wandelen
Voor de echte trekkers heeft Bonaire verbluffende landschappen in petto. Er zijn in het Washington Slagbaai nationale park trekkerspaden en wandelpaden uitgezet. Trek naar de top van de Brandaris, het hoogste punt van Bonaire. Bij het bezoekerscentrum van het park kunnen de rangers u meer details geven. Soldachi tours in Rincon en andere activiteiten bedrijven bieden trektochten aan in het park en in Bonaire. Ga lopen en leer over de flora en fauna en de natuur op Bonaire.
Wandelroutes
www.outdoorbonaire.com

Klimmen en rappellen
Voor degenen die niet zonder hoogtes kunnen leven biedt Bonaire een aantal spectaculaire klippen om te beklimmen of om naar beneden te rappellen. Wat makkelijker is om de Brandaris in het Washington Slagbaai park op te lopen/klimmen (241 meter). Op dit hoogste punt van Bonaire heeft u een panoramisch uitzicht over het eiland. Een voetpad gaat van de parkeerplaats de bergrug op. Heen en terug duurt ongeveer 2 – 3 uur. Eenmaal boven overziet u bijna het hele eiland en u kunt ook in het westen Curacao zien liggen. Op uitzonderlijk heldere dagen is zelfs Venezuela te zien.
www.outdoorbonaire.com

Zeilen
Eco zeilen in de zee rond Bonaire is een onvergetelijke ervaring, niet alleen vanwege de schoonheid van de natuur en de geweldige zeilcondities, maar ook vanwege de reŽle kans om dolfijnen en andere zeezoogdieren tegen te komen. Je hebt de mogelijkheid om verschillende soorten zeilboten te huren. Als je geen zeilervaring kunt u nog genieten op het water. Er zijn verschillende instructeurs die u meenemen op een zeiltocht.
Fishing
Vissen
Bonaire is een van de beste bestemmingen ter wereld voor bone fishing. Maar er worden ook excellente diepzee vis tochten aangeboden. Vang uw eigen tonijn of wahoo! Meerdere keren per jaar organiseert Bonaire vistoernooien
Nederlands English
Appartement
Reservering
Prijzen
Over Bonaire
Foto's
Aktiviteiten
Gastenboek
Contact
Links
Home

Facebook WordPress LinkedIn
Bonaire Sea View Apartments
Kaya Jasinto # 2
Bonaire, Caribisch Nederland
  Mobiel: +599 786 2437
E-mail: wietze@bonaireseaviewapartments.com